فلزیاب خوب چه ویژگی هایی دارد؟
با توجه به کثرت دستگاه های فلزیاب در بازار، شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که چه دستگاه فلزیابی خوب است و اصولا چه فلزیابی نتیجه می دهد.
تفاوت انواع فلزیاب ها چیست و هرکدام برای چه نوع محیطی مناسب هستند.برای یافتن پاسخ سوالاتتان با ما همراه باشید.
مهمترین نکته برای تازه کاران که دانستن آن بسیار مهم است که در دنیای فلزیاب مارک ها حرف اول را نمی زنند پس دنبال اسم و مارک نباشید.
بسیاری از سیستم های فلزیاب در خارج از کشور طراحی و ساخته می شوند.
مهمترین فاکتور ها کیفیت و ابعاد دستگاه است. حتما قبل از شروع کاوش چند روزی برای یادگیری و کار با دستگاه صرف کنید و قبل از خرید فلزیاب حتما از فروشنده بخواهید تمام نکات دستگاه فلزیاب را به شما آموزش کامل دهد.
در شرکت فلزیابی ما در هنگام خرید به مشتریان عزیز آموزش صفر تا صدی محصول داده می شود و همراه دفترچه راهنمای فارسی فلزیاب تصویری و فلزیاب بوقی به مشتریان برای کاوش هر چه بهتر شما فراهم گردیده است که توسط بهترین کارشناسان متخصص ما انجام میگردد.
مهمترین شاخص ها و ویژگی های فلزیاب خوب
- یک فلزیاب خوب باید عمق نفوذ حداقل ۳ متری داشته باشد(توجه کنید که عمق نفوذ های نجومی ۳۰ متر و ۴۰ متر و … دروغی بیش نیستند)
- نشانگر حساسیت و متراژ داشته باشد.
- سبک و کم حجم باشد این عامل سبب میشود که علاوه بر حمل آسان ، نگهداری از آن نیز راحت تر شود.
- فلریاب خوب باید قابلیت تغییر فرکانس داشته باشد. برخی از همکاران و کاوشگران عزیز تاکید می کنند که حتما دستگاه باید فرکانس پایین باشد ولی این باور درست نیست زیرا در جاهایی که خاک نرم دارد برای عمق زنی بیشتر فلزیاب باید فرکانس بالا باشد و در جاهایی مانند سخره و ساروج باید فرکانس دستگاه کم باشد تا امواج از مانع راحت عبور کنند.
- تفکیک حداقل ۵۰% داشته باشد.
- امکان حذف ذرات ناخواسته حداقل ۵۰ درصدی را داشته باشد.شاید جالب باشد بدانید که مهم ترین عامل در قیمت گذاری یک گنج یاب یا فلزیاب همین عامل حذف ذرات می باشد.
برخی دیگر از ویژگی ها
- دستگاهی خریداری کنید که امتحان خود را پس داده باشند(مشورت با کارشناسان ما شما را در این امر یاری خواهد داد)
- تصویری بودن یک فلزیاب خوب ربطی به عملکرد و عمق زنی دستگاه ندارد و صرفا یک آپشن اضافی و کمک کننده است و اگر به خرید دستگاه طلایاب و یا فلزیاب تصویری مصمم هستید بهترین نوع دستگاه های تصویری فلزیاب و گنج یاب ،دستگاه های با سیستم کاری PI تغییر یافته هستد که قادر هستند تصویر گیری چهار وجهی داشته باشند که از هر نوع تصویری بهتر،با کیفیت تر و البته با اطلاعات بیشتر از محل مورد نظر می باشند.
- برخی از تولید کنندگان یا فروشندگان از تولید گاز طلا سوء استفاده کرده و میگویند متراژ فلزیاب برای جنس کهنه ۴ برابر می شود در صورتی که حقیقت این است که این افزایش در خوش بینانه ترین حالت ۲ برابر میشود.
- یک فلزیاب خوب باید بالانس دستی (Manual) داشته باشد .اگر بالانس دستی نباشد و اتوماتیک باشد عمق نفوذ کمتری حاصل میشود.
- فلزیاب حرفه ای و مناسب باید حتما دارای قابلیت تفکیک آهن و غیر آهن و یا حتی نوع جدید تفکیک یعنی Just Gold (فقط طلا) را داشته باشد.
- اگر قصد خرید فلزیاب داشتید از فلزیاب هایی استفاده کنید که دارای سیستم کاری VLF و PI و از همه بهتر PI تغییر یافته باشد که سیستم کاری PI تغییر یافته تلفیقی از دو نوع سیستم کاری VLF و PI میباشند.
- متاسفانه عموم مردم فکر می کنند که هر چه قیمت یک چیزی بیشتر باشد بهتر و با کیفیت تر است.سعی کنید این باور غلط را از خود دور کرده و با آگاهی خرید کنید.
- دستگاه فلزیابی را تهیه کنید که فروشنده بصورت کامل دستگاه را در زمین و محل مورد نظر شما و البته در هر نوع خاکی تست کند و با گارانتی مطمئن تحویل دهد.
یک فلزیاب خوب و معمول دارای قسمت های زیر است :
- دسته نگه داره یا تثبیت کننده (Stabilizer) : برای کنترل بیشتر و تسلط بهتر بر روی دستگاه فلزیاب استفاده میشود
- جعبه کنترل دستگاه (Control box) : در بر دارنده مدارهای الکترونیکی ، پردازشگر ، باطری ها ، اسپیکر و … است
- دسته (Shaft) : جعبه کنترل را به کویل ها متصل میکند و طول آن معمولا قابل تنظیم است
- کویل یا سیم پیچ (Search coil ) : قسمت اصلی که کار جست و جو و سنس فلز را انجام میدهد و با نام های سر جست و جو (search head) ، لوپ (Loop) و آنتن (Antenna) نیز شناخته میشود.
فلزیاب ها از لحاظ تخصصی دارای انواع مختلف و سیستم کارکرد های متفاوتی هستند. این سیستم ها عبارتند از :
- Very low frequency
- Pulse Induction
- Beat-Frequency Oscillation
فلزیاب های VLF :
فلزیاب های Very low Frequency که به اختصار VLF نامیده و با نام Induction Balance نیز شناخته میشوند
پر استفاده ترین فلزیاب هایی هستند که امروزه کاربرد دارند. در این دسته از فلزیاب ها از دو کویل متفاوت استفاده میشود :
سیم پیچ فرستنده ( Transmitter coil ) : این سیم پیچ بیرونی ترین قسمت کویل است که یک دسته از سیم های به هم تنیده شده است و توسط آن فرکانس یکبار به یک جهت و بار دیگر به جهت دیگر فرستاده میشود و این عمل هزاران بار در یک ثانیه انجام میشود.
سیم پیچ دریافت کننده (Receiver coil ) : این قسمت در زیر سیم پیچ فرستنده قرار دارد و به مانند یک انتن عمل میکند و فرکانس بازگشتی از اهداف زیر زمین را دریافت میکند.
فلزیاب های PI :
دسته ای دیگر از فلزیاب ها هستند که در مقایسه با سیستم های فرکانس پایین کمتر استفاده میشوند.
برخلاف سیستم های VLF این دستگاهها ممکن است که از یک کویل هم به عنوان فرستنده و هم گیرنده استفاده کنند یا ممکن است که دارای دو و یا سه کویل باشند که به صورت همزمان کار میکنند.
فلزیاب های PI به دلیل اینکه طول پالس بازگشتی انواع فلزات به آسانی قابل تفکیک نیست در تفکیک فلزات به خوبی فلزیاب های VLF عمل نمیکنند. به هر حال آنها در بسیاری از موقعیت هایی که فلزیاب های فرکانس پایین دچار مشکل میشوند بسیار کارآمد بوده ( مانند زمین های دارای مقادیر بالا از مواد معدنی ، ساحل و آب شور و …) همچنین این فلزیاب ها نسبت به سیستم های VLF عمق کاوش بسیار بیشتری دارند.
فلزیاب خوب چه ویژگی هایی دارد؟
فلزیاب های BFO :
بنیادی ترین روش شناسایی و سنس فلزات Beat-Frequency Oscillation است.
در سیستم های BFO دو سیم پیچ وجود دارد. یک سیم پیچ بزرگ در سر فلزیاب و یک سیم پیچ کوچک در جعبه کنترل، هر سیم پیچ به یک اسیلاتور (Oscillator) که هزاران پالس از جریان در ثانیه تولید میکند وصل است. فرکانس این پالس ها اندکی بین این دوکول متفاوت است.
هنگام عبور پالس ها از هرکدام از این کویل ها ، کویل امواج رادیویی (Radio Waves) تولید میکند.
یک رسیور کوچک موجود در جعبه کنترل این امواج رادیویی را دریافت میکند و با توجه به تفاوت میان فرکانس ها یک سری از بوق های صوتی تولید میکند. ارزان بودن تکنولوزی به کار رفته در این فلزیاب ها باعث میشود که در مقیاس زیاد تولید و فروخته شوند. قابل ذکر است که این دستگاهها قابلیت تنظیم حساسیت و همچنین دقت فلزیاب های PI و VLF را ندارند.
تست در حضور مشتری توسط خود مشتری انجام می شود.
شرکت فلزیاب افشار با مدیریت مهندس افشار در عرصه گنج یابی و فلزیابی همراه شما مشتریان عزیز می باشد.
شرکت ما جزء محدود شرکت های فلزیابی هست که خدمات پس از فروش اعم از تعمیرات فلزیاب و گنج یاب در آن موجود است.
شرکت فلزیاب افشار با ارائه مشاوره و فروش و تعمیر و معاوضه انواع فلزیاب ،ارسال کاتالوگ رایگان در زمینه محصولات فلزیاب ، طلایاب ، گنج یاب ،تاسیساتی زمین شناسی و معدن یابی با تکنولوژی کشورهای پیشتاز آماده خدمت رسانی در تمام نقاط ایران می باشد .لازم به ذکر است که تمامی دستگاه های شرکت دارای آموزش رایگان و دفترچه های فارسی و کتابچه های راهنما می باشد .تمام محصولات شرکت فلزیاب افشار در هنگام تحویل ، آموزش و تست خواهد شد.
(همچنین خریداران عزیز میتوانند تا زمان آموزش کامل ،با دستگاه فلزیاب در حضور مهندسین تمرین و سوالات خود را مطرح نمایند تا زمانی که اپراتور شوند.)
خدمات پس از فروش :
بعد از اطمینان از اصالت و سالم بودن دستگاه حتما این به این نکته توجه کنید که شرکتی که دستگاه را از آن خرید می کنید دارای خدمات پس از فروش باشد تا در صورتی که بعد از خرید احتیاج به قطعه و یا آموزش داشتید بتوانید با شرکت مورد نظر تماس بگیرید و یا حتی بتوانید دستگاه خود را ارتقا دهید .
محصولات شرکت افشار نتیجه تلاش های متخصصین برای موجود سازی دستگاهای گنج یاب وفلزیابی که به نسبت قیمت بسیار پایین به کارایی بالایی رسیده اند ، می باشد توجه داشته داشته باشید در انتخاب و موجود کردن این دستگاهها تحقیقات فراوانی انجام شده تا مردم به ازای پولی که پرداخت می کنند ازدستگاه کارایی بگیرند و نه صرفا جیب سودجویان این عرصه پر شود و همراه دستگاه خدمات پس از فروش و گارانتی ازشرکت ما تحویل میگرند.
شرکت فلزیاب افشار
برای مشاوره رایگان خرید و فروش فلزیاب با کارشناسان شرکت فلزیاب افشار در تماس باشید.
شماره تماس کارشناس خرید فلزیاب و تعمیرات فلزیاب مهندس افشار : 09198500180
خط ثابت : 02144569250